АНТИ-КОРУПЦИЈСКИ ЧАС ОДРЖАН У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ У НИШУ

Трећи по реду анти-корупцијски час део је кампање за подизање јавне свести о важности превенције и борбе против корупције

Прекини ланац! Реци НЕ корупцији!

Више од 200 ученика завршних разреда и њихових професора из средњих школа са подручја Школске управе града Ниша присуствовало је Анти-корупцијском часу који је одржан 11. децембра 2019. у Економској школи у Нишу.

О свим аспектима корупције, како да је препознају, коме да пријаве, као и превенцији од ове штетне друштвене појаве са ученицима и њиховим наставницима разговарали су тужиоци, полицајци и судије који се свакодневно боре против корупције, представници Агенције за борбу против корупције као и представници невладиних организација Транспарентност Србија и Пиштаљка.

У уводном обраћању, Марина Костић, помоћница градоначелника Ниша истакла је да је корупција пошаст савременог доба и указала да је веома важно превентивно деловати.

Роман Прах, вођа пројекта Превенција и борба против корупције обратио се учесницима кратком поруком да је важно да се прекине ланац корупције и да свако од нас каже “Реци Не корупцији” што је слоган кампање.

Овај, трећи по реду, едукативни час организован је у оквиру активности пројекта Превенција и борба против корупције који финансира Европска унија, а реализује се у сарадњи са Министарством правде Републике Србије и Републичким јавним тужилаштвом и део је кампање за подизање јавне свести о важности превенције и борбе против корупције.

Циљ ове кампање је да се побољша разумевање јавности о теми корупције као и разумевање система и механизама за борбу и превенцију корупције, а посебан значај дат је едукацији и информисању младих људи.

Антикорупцијском часу присуствовали су и Драган Маринчић и Мирјана Влаховић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Драган Гејо, начелник Школске управе Ниш, Драган Алексић, директор Економске школе и други.