Гошће из Данске одушевљене Економском школом

Пет Данкиња је одлучило да посети Србију, Ниш и Економску школу у Нишу јер су желеле да се упознају са српским школским системом будући да оне раде као секретарице у данским економским школама.

“Први пут сам у Србији, али и у једној српској средњој школи” каже Хеле Јоргенсен. “Како све радимо у школама желеле смо да упоредимо систем рада код нас и у  српским школама. Посебно нас занима како су организовани часови, али и остала задужења секретарица школе”.

Према речима Драгана Алексића, Економска школа има чиме да се похвали гошћама из Данске.” Ово је школа са дугом традицијом која успешно прати и примењује у раду са децом све новине из области економије. Последњих година смо укључени и у многе међународне пројекте и сарађујемо са школама из Македоније, Румуније и Словеније, а њихови ученици су наши чести гости. Успоставили смо сарадњу и са Економском школом из Требиња.

Градски већник за образовање Бојан Крстић је додао да Економска школа може многима да послужи за пример како се ради, али и да је по успесима професора, ученика и по пројектима које реализује позната и ван Ниша и Србије.

Гошће из Данске су били изузетно задовољне оним сто су виделе у нашој школи, као и дочеком директора и професора.

Договорен је и наставак те сарадње.