Интернационални летњи дебатни камп 2017. године

Интернационални летњи дебатни камп 2017. који је у Нишу окупио изузетне младе људе, студенте и средњошколце, из Енглеске, Холандије, Немачке, Аустрије, Пољске, Русије, Хрватске, Турске, Туниса… и Србије, дешавао се највећим делом у  Економској школи из Ниша, а трајао је од 14.7. до 19.7.2017. године.  Организатори кампа су Висока школа за пословну економију и предузетништво ПЕП, „Отворена комуникација“, академска дебатна мрежа, и Економска школа.

debata01 debata02

debata03 debata04

Уводне радионице првог дана трајања Летњег дебатног кампа 2017. у Нишу одржана су у просторијама Високе школе за пословну економију и предузетништво, а такмичарски и едукативни део у Економској школи која је пружила логистичку подршку овој озбиљној академској манифестацији. Ученици наше школе су се укључили у организацију овог кампа  као волонтери, али су се опробали и као такмичари и наш ученик Ђурађ Богуновић добио је признање као говорник дебитант.

debata05 debata06

Победнички тим:

Милош Марјановић и Марта Васић                            Најбољи говорник Иван Веленциј

 

debata07 debata08

Говорник дебитант Ђурађ Богуновић и Јован Петронијевић (ПЕП), координатор кампа

debata09 debata10

Камп у Нишу био је прилика да тимови из различитих земаља дебатују о темама које се тичу економије, људских права и  међународних односа. Судије су били врло компетентни млади људи који се професионално баве дебатом, а међу предавачима који су током радионица учили полазнике о  елементима  и техникама дебате били су неки од најбољих светских дебатера.

debata11 debata12

Било је ово дивно искуство за Економску школу из Ниша, њене ученике, наставнике и руководство. Ученици су много тога научили и унапредили своје комуникацијске и организаторске способности, а Школа се показала као изузетан домаћин.

debata13