Квиз из рачуноводства

У оквиру манифестације „Економски дани“, која је у нашој школи одржана у петак 22. априла 2016. године, на предлог чланова Ученичког парламента и Тима за маркетинг школе, као завршну активност организовали смо квиз из рачуноводства под називом РАЧУНОВОДСТВЕНЕ МОЗГАЛИЦЕ.

20160422_134038

Победници квиза – ученици IIIe1 одељења

Аутори квиза су наставници рачуноводства: Словија Глигоријевић, Ивана Милчев и Горица Ђикић, а такмичили су се ученици трећег разреда образовног профила економски техничар, по принципу екипног – одељењског надметања, чији су представници били:

III Е1: Јана Димов, Милош Динчев, Валентина Живановић и Жељко Мијалков

III Е2: Саша Милошевић, Александра Миљковић, Милица Стојановић и Мина Ћирковић

IIIЕ3: Андријана Јанковић, Немања Милошевић, Катарина Нешић и Антонија Петровић

III Е4:Милош Васић, Теодора Јовић, Катарина Николић и Александра Петровић

III Е5: МајаВелић, Тамара Ђорђевић, Ђорђе Ивановић и Јана Филиповић.

О регуларности квиза бринули су наставници рачуноводства:за евиденцију остварених поена била је задужена Ивана Милчев, чланови стручног жиријабиле су Словија Глигоријевић, Љиљана Тодоровић и Катарина Ранђеловић, а водитељ квиза – Горица Ђикић.

Питања су била подељена у три сета од по 7 „мозгалица“, за свако питање било је предвиђено по 30 секунди за одговор, а сваки тачан одговор носио је по 2 поена.

Квиз је протекао весело и забавно, такмичари су били веома расположени, а резултат неизвестан до самога краја, тако да је поредак, на концу, изгледао овако:

  1. место и ласкава титула „рачуноводствених мозгова“ припала је ученицима III Е1 који су освојили 30 поена
  1. место, са по 28 поена, равноправно деле ученици III Е2, који су присутне освојили као најватренији и ученици III Е5, који су се попут феникса, након кратке кризе, уздигли до вицешампиона
  2. место заузели су ученици III Е3, са освојених 26 поена, изборивши се „за прса“за бронзану позицију и
  3. место и 24 поена освојили су ученици III Е4, који су били најуздржанији.

Победницима је додељенаи симболична награда – велика корпа слаткиша, али је главна награда припала свим присутним учесницима: такмичари су, кроз игру и забаву, одмеравали своје знање и сналажљивост,  наставници су имали прилику да се поносе својим ученицима, а публика да ужива у узбудљивом такмичењу и лепом дружењу.

А за све вас који нисте били присутни ево још једне прилике да се мало забавите мозгајући на тему рачуноводства!

 

Аутор текста

Горица Ђикић

20160422_132009

УКРШТЕНИЦА

One thought on “Квиз из рачуноводства

  1. Pingback: Манифестација Економски дани | Економска Школа Ниш