Национално такмичење из социјалног предузетништва

СОЦИЈАЛНО-УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА “БЕЛЕГ”

Ученици Економске школе из Ниша освојили су треће место на националном такмичењу из социјалног предузетништва!

У Крагујевцу 26. априла 2016. године одржало се национално такмичење из социјалног предузетништва. Компаније из различитих градова Србије су презентовале своја  социјална предузећа која се баве решавањем неког друштвеног проблема на економски одржив начин. И поред конкуренције од чак 15 компанија, социјална компанија „Белег“ из Ниша је заузела треће место.

Ученичко-социјална компанија „Белег“  се бави израдом и издавањем производа у којима су обухваћени важни, а широј јавности мало познати сегменти наше историје, у чијој изради учествују инклузивна лица.

Ученичка компанија је основана децембра 2015. године. Чланови компаније, банкари из 2,3. и 4. године, су у оквиру свог рада посећивали институције попут установе „Мара“ и „Дома за одрасла инвалидна лица“ у Дољевцу где су и радили са инклузивним особама. Ученици су показивали своју хуманост, а као награду добили  насмејана лица

Компанија је успоставила сарадњу са „Кућом старих заната“ и „Удружењем Нишких домаћица и домаћина“.

Производи су: Клетва Стефана Дечанског, Истине и заблуде о принцу Ђорђу Карађорђевићу и Слово о Јефимији (у фази израде).

“Ми имамо визију да створимо што боље могућности онима којима је живот узимајући са једне, дао на другој страни посебне способности.

Људи се не разликују по поребама, већ по начину њиховог задовољења.“

                                                          Ученици чланови компаније „Белег“

Белег филм

slika

13041061_1074171039310174_5531534802081723571_o