ДАН ДЕЧИЈИХ ПРАВА – ДОДЕЛА НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ ПОСВЕЋЕНОМ ПРЕВЕНЦИЈИ НАСИЉА

У петак 18.11.2016. године Економска школа је постала место лепих речи и сусретања; стварања пријатељстава и позитивних вибрација. Гости Школе су пристизали са свих страна: из Рашке, Новог Пазара, Београда, Стојника, Параћина… Много младих литерараца из Ниша, а пратили су их њихови наставници и родитељи. Диван призор, прави правцати празник, какви ретко бивају, те су тиме драгоценији.

Било је ово финале нашег литерарног конкурса у кампањи „Стоп насиљу“ у оквиру кога промовишемо и награђујемо најуспешније младе литерарце који својом поезијом и прозом стају у одбрану дечијих права и показују како се лепом речју може много и највише.

Читав новембар је у знаку ове наше кампање која се реализује кроз неколике активности: трибине, радионице и литерарни конкурс, при чему је овај празник стваралаштва деце показао да наша деца – будућност у коју гледамо и верујемо, заиста јесте на добром путу у мисији добра и разумевања. Уочи Дана дечијих права – деца су о себи и другој деци проговорила казујући своје стихове и читајући своју прозу. Подршку су им пружили сви представници одраслих који су били присутни: њихови родитељи и наставници, чланови колектива и директор Економске школе Драган Алексић и глумица Народног позоришта из Ниша Ивана Недовић, којој се посебно захваљујемо.

dscn2830dscn2829

dscn2823