Драмска секција

ДРАМСКА СЕКЦИЈА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ НИШ, ДЕЛАТНОСТ ВАН СЕДИШТА У ДОЉЕВЦУ

Школа у Дољевцу постоји од 2000. године, а драмска секција је оформљена 2002. и интензивно ради до данас. Секцију је оформила професор Анита Миленковић, а касније јој се придружила и професор Катарина Илић.

Чланови драмске секције са својим професорима сваке године спремају представу која је саставни део приредбе која се организује поводом доделе диплома матурантима у Дому културе у Дољевцу. Том пригодном програму са задовољством учествују ученици, професори, родитељи, пригодне званице, мештани Дољевца и целе општине.

Између осталог, спремали смо следеће позоришне комаде: “Покондирена тиква“ Јована Стерије Поповића, „Госпођа министарка“ Бранислава Нушића, „Зона Замфирова“ Стевана Сремца. Ишли смо и корак даље па смо школске 2014/2015. спремили  „Црног Грују“ по угледу на истоимену телевизијску серију. 2015/2016. смо извели комад „Балкански шпијун“ Душана Ковачевића, а ове године је у току припрема представе „Ко то тамо пева“, по угледу на сценарио Душана Ковачевића за истоимени филм.

Ми смо једна од ретких школа која има приредбу поводом доделе диплома матурантима, која се сваке године одржава у Дому културе у Дољевцу. Овој приредби присуствују и представници локалне самоуправе који награђују ученика генерације.

Посебно ми је задовољство што овим представама присуствују мештани Дољевца и целе општине, а професори наше школе имају велико разумевање и дају нам неопходну подршку.

Професор српског језика и књижевности Анита Миленковић