Драмска секција

ДРАМСКА СЕКЦИЈА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ НИШ, ДЕЛАТНОСТ ВАН СЕДИШТА У ДОЉЕВЦУ

Школа у Дољевцу постоји од 2000. године, а драмска секција је оформљена 2002. и интензивно ради до данас. Секцију је оформила професор Анита Миленковић.

Чланови драмске секције са својим професорима сваке године спремају представу која је саставни део приредбе која се организује поводом доделе диплома матурантима у Дому културе у Дољевцу. Том пригодном програму са задовољством учествују ученици, професори, родитељи, пригодне званице, мештани Дољевца и целе општине.

Између осталог, спремали смо следеће позоришне комаде: “Покондирена тиква“ Јована Стерије Поповића; „Госпођа министарка“ Бранислава Нушића; „Зона Замфирова“Стевана Сремца. Ишли смо и корак даље па смо школске 2013/2014. спремили „Црног Грују“ по угледу на истоимену телевизијску серију. Школске 2014/2015. године смо извели комад „Балкански шпијун“ Душана Ковачевића; док је крајем 2016/2017.  изведена представа „Ко то тамо пева“, по угледу на сценарио Душана Ковачевића за истоимени филм. Неке од наведених представа можете погледати на нашем јутјуб каналу.

Ми смо једна од ретких школа која има приредбу поводом доделе диплома матурантима, која се скоро сваке године одржава у Дому културе у Дољевцу. Последњих година нас је омела ова пандемија, али планирамо снажно да јој узвратимо ударац. Овој приредби такође присуствују и представници локалне самоуправе који награђују ученика генерације одељења у Дољевцу.

Посебно ми је задовољство што овим представама присуствују мештани Дољевца и целе општине, а професори наше школе имају велико разумевање и дају нам неопходну подршку.

Професор српског језика и књижевности Анита Миленковић