Панел дискусија “Женско предузетништво у функцији развоја Јужне Србије”

Дана 18.12.2018. је одржана панел дискусија “Женско предузетништво у функцији развоја Јужне Србије”, а част да своје предузетничке идеје и пројекат “Константинове терме” представе пред аудиторијумом добиле су и ученице Економске школе Милица Цекић, Глорија Станојевић и Наталија Станчић.

Панел дискусија је одржана у оквиру Европске недеље предузетништва „SME wеек 2018“ са почетком у 11 часова у сали Официрског дома, Орловића Павла 28а, у организацији Регионалне развојне агенције ЈУГ, Удружења пословних жена Ниш, Европске мреже предузетништва (ЕЕН), Енека Ниш и ЕУ инфо кутка Ниш.
Догађај је иначе одобрен и подржан од стране Европске комисије.
На планираној панел дискусији учествовале су председница Удружења жена Ниш, г-ђа Весна Јефтовић, испред Националне службе за запошљавање Наташа Станковић, власница и директорка „Аура д.о.о“ Ниш г-ђа Мила Литвињенко и предузетница Душица Тричковић, власница „Кики коре“ Ниш.
Испред тима наше школе говорила је Милица Цекић, која је истакла да је ово идеја са којом су учествовале на такмичењу НаПред у организацији Развојне агенције Србије и ПЕП-а и освојиле прво место на регионалном и друго на националном нивоу такмичења. Да је идејни пројекат добио много похвала и да је представљен почетком новембра у Привредној комори Србије, а у међувремену је добио и предлоге реалних инвеститора.
Овом догађају су присуствовали и представници релевантних институција и невладиних организација, удружења и образовних институција који се у свом посредном или непосредном делокругу рада баве тематиком женског предузетништва, његовим промовисањем и развојем. Овом приликом су панелисткиње представиле примере добре праксе, поделиле своја досадашња искуства и указале на недостатаке и дале предлоге за унапређење.