Пoсета помоћника министра омладине и спорта Снежане Клашње Економској школи у оквиру пројекта ,,Ученичке компаније – лидери предузетништва”

TOZ_0091

TOZ_0071

TOZ_0062

TOZ_9962

TOZ_0028

Крај пројекта „Ученичке компаније – лидери предузетништва“ обележен је завршном конференцијом која је реализована 28.04.2017. Конференцији су присуствовали представници Министарства и града: Снежана Клашња – помоћница министра омладине и спорта, Стеван Живковић – координатор канцеларије за младе града Ниша, представница управе за омладину и спорт, директор Економске школе Драган Алексић и директорка Угоститељско-туристичке школе Сузана Стојановић.

Пројекат „Ученичке компаније – лидери предузетништв“ финансиран је од стране Министарства омладине и спорта, а спровео га је Омадински Едукативни Центар. Пројекат је обухватио стварање Регионалног центра за ученичко предузетништво у Економској школи у Нишу. Овај центар представља инкубатор за оснивање нових ученичких компанија и пружање саветодавне подршке младим предузетницима који желе да унапреде постојећи бизнис или формирају нови. У склопу Регионалног центра  за предузтеништво функционише ученичка компанија Органик која је основана 2015. године и бави се производњом, паковањем и продајом сецифичних производа израђених од природних сировина. У оквиру пројекта извршен је процес сертификације, добијен је статус органских производа и потписан је уговор о сарадњи са једном немачком компанијом. Координатор пројекта Кристина Петровић и чланови компаније Анита Стефанов и Лазар Цветковић презентовали су досадашњи рад и резултате. Реакције представника су биле изузетно позитивне и истакли су да је од великог значаја овакав вид праксе, с обзиром да нема велики број школа присутно неформално образовање у овој мери.

Презентација о компанији Organic:

Органик