“СИГНАЛ”, “РИЗНИЦА” И “ЕКОНОМИСТ” – УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ НАШЕ ШКОЛЕ У ШКОЛСКОЈ 2019/20.

Свест  о томе да млади морају активно учествовати у свим сферама живота како би повећали своје могућности за запошљавање и унапредили свој предузетнички дух врло је развијена у Економској школи из Ниша која је и Регионални центар за предузетништво југоисточне Србије.

Сваке школске године у Школи се рађа по неколико ученичких компанија које током школске године   развијају своје пословне идеје уз подршку својих ментора и консултантског тима Достигнућа младих Србије. Током свог рада тимови ученика, чланови компанија развијају своју инвентивност  и овладавају предузетничким  вештинама: писањем бизнис плана, израдом СВОТ анализа, тимским радом, вештинама комуникације и јавног наступа.

Током школске 2019/20. из мноштва бизнис идеја издвојиле су се три које су презентоване на Регионалној смотри ученичких компанија у Нишу 4.3.2020. године, где је своје производе и услуге понудило  37 ученичких компанија.

Све три компаније Економске школе: “Сигнал”, “Ризница” и “Економист”  имале су изузетно запажене наступе на овом такмичењу.

Компанија “Сигнал” се пласирала у Републичко финале својом иновацијом у области саобраћајне сигнализације. Нимало слабије нису биле ни компаније “Ризница”, која је понудила изузетан гастро увенир Србије повезан са ИТ технологијом и прсонализованом линијом производа, као и “Економист”, компанија која је понудила еукативну друштвену игру за развој економске писмености. Све наше компаније добиле су похвале за своју иновативност, маркетинг наступ и уређење штанда. Немогуће је зато не похвалити предани рад ученика, а то су: Јана Цекић, Миљана Петровић, Тамара Стојановић, Ива Игић, Милена Миљковић, Анастасија Димић, Анђела Маринковић, Петра Стојиљковић, Дуња Цветковић, Јован Јовановић, Антонио Павловић, Катарина Радовановић, Бранко Миленковић и Димитрије Миљковић  и свих ментора, а ове године су то: Братислав Васић, Оливера Аризановић, Слађана Радојловић, Гордана Крстић И Драгана Јевтић, који чине Економску школу подстицајном средином за развој предузетничке културе ученика.