УЧЕНИЦИ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ У ПОСЕТИ ПРВОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ ПРОГРАМИРАЊА

У оквиру Европске недеље програмирања су ученици Прве техничке школе „Милутин Миланковић“ под менторством професора Биљане Николић, Бранислава Стојановића и Ивана Николића 20.10.2016. године организовали манифестацију Програмирање робота за пролаз и сналажење кроз лавиринт и изрезивање предмета у дрвету путем програмирљиве ЦНЦ глодалице.

У посету су им дошли ученици Економске школе, Техничке школе „12. Фебруар“, гимназије „Светозар Марковић“, основне школе „Вук Караџић“ и „Чегар“, као и студенти Машинског факултета.

Ученици наше и Економске школе су успоставили сарадњу у оквиру ГИЗ- овог програма КВИС. Ученици Економске школе су се информисали са модерним технологијама производње у циљу менаџерске професије у машинсству и обради метала и дрвета. Договорена је посета матураната ПТШ „ Милутин Миланковић“  матурантима Економске школе и Регионалном центру југоисточне Србије за омладинско предузетништво ради обуке за креирање Бизнис плана њихове будуће фирме.

Такође су успоставили сарадњу и са Техничком школом „12. Фебруар“ ради примене роботике у области саобраћаја.

Наши матуранти су презентовали своју самосвест, самосталност, самопоуздање и стручност у поменутој области што указује на њихову добру припремљеност за рад и даље школовање. То је изврсна промоција наше школе.

Професор техничке школе

Славица Столић

img_6803img_6793